Elise van Es, sopraan

Elise van Es (1991) studeerde in Nederland bij Roberta Alexander. In 2017 rondde zij haar Master Lied & Oratorium af aan de Universität Mozarteum in Salzburg waar ze studeerde bij Andreas Macco en Thérèse Lindquist. Op dit moment wordt zij gecoacht door Katharine Goeldner. Ze volgde masterclasses bij o.a. Barbara Bonney, Michèle Crider, Martha Sharp, Wolfgang Holzmair en Hanna Schwarz.

Als oratoriumsoliste zong Elise onder andere de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Lukas Passion van Bach, de Carmina Burana van Orff, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart, Das Paradies und die Peri van Schumann, de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Fauré, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns en Ein deutsches Requiem van Brahms.

Elise is als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, het Collegium Vocale Gent, het Rotterdam Symphony Chorus, het Laurens Collegium Rotterdam en het Groot Omroepkoor. Ze was jarenlang lid van het Bachchor Salzburg, waarmee ze in maart 2014 als soliste haar debuut maakte in de Musikverein in Wenen en ook regelmatig bij de Salzburger Festspiele te zien en te horen was. Ook zong zij in het Collegium Vocale Salzburg waarmee ze haar solodebuut maakte in het Brucknerhaus in Linz.

Elise heeft gezongen o.l.v. Yannick Nézet-Séguin, Philippe Herreweghe, Valery Gergiev, Riccardo Chailly, Pablo Heras-Casado, Marc Minkowski, Andrés Orozco-Estrada, Hansjörg Albrecht, Markus Stenz, Reinbert de Leeuw, Sascha Goetzel, Arie van Beek, Roberto Benzi, Ed Spanjaard en Wiecher Mandemaker en maakte als soliste tournees door Frankrijk, Griekenland, China, Polen en Ierland. Ze zong in Nederland meerdere wereldpremières van Griekse muziek.

Update: mei 2019

0

Start typing and press Enter to search