Julia Buizer-Madzhar geboren en getogen in St. Petersburg begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Speciaal Muziek Lyceum van het Rimsky-Korsakov Conservatorium. In 2003 kwam ze naar Nederland en begon ze haar studie aan het conservatorium van Groningen bij haar docent Paul Komen.

Julia is een veelgevraagd pianiste in diverse ensembles. Julia maakt deel uit van het Burlando ensemble en piano en zang duo Julia & Julia. Ze heeft zich solistisch mogen presenteren met de pianoconcerten van Rachmaninov, Prokovjev, Shostakovich, Janacek, Glass en Gershwin op verschillende podia in Nederland alsmede de Anton Philipszaal in Den Haag, de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen en de Concertzaal van de Theaters Tilburg. Behalve in Nederland was Julia ook te bewonderen met solo en kamermuziek optredens in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechiƫ en haar geboorte stad St. Petersburg.

In de zomer van 2009 was ze als solist op tournee in Zweden met het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarmee ze ook een cd opnam. In 2010 heeft ze haar Master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond.

Naast haar solo en kamermuziekconcerten geeft Julia ook les aan het Hellendaal Muziekinstituut, begeleidt ze verschillende koren in de regio en doen verschillende orkesten zoals het Residentie Orkest een beroep op haar bij audities en concerten. Verder coacht Julia veel operazangers in aanloop naar audities, concoursen, masterclasses en concerten.

0

Start typing and press Enter to search