Jonge violisten repeteren voor groots concert Grote Kerk

 In Chronology

SLIEDRECHT – Terug naar de tijd van Mozart en Haydn. Deze jonge muzikanten zijn aan het repeteren voor een groots concert met koor en professioneel orkest. Zaterdag 11 november 2017 werken zij mee aan het concert van Soli Deo Gloria in de Grote Kerk van Sliedrecht.

De muzikanten – tussen 10 en 20 jaar oud – zijn leerlingen van vioollerares Anahi Oraison die ook lid van het orkest is. Zij repeteren in het gebouw van muziekvereniging Crescendo, de thuishaven van veel muziekopleidingen. (Foto via Johan Lavooi)

Zij doen dat in kleding uit de tijd die zo rond 1770 gebruikelijk was. De bezoekers van het concert zullen eerst door hen in de stemming worden gebracht door het spelen van duetten van Mozart. Daarna zullen tien van hen meespelen met het eerste stuk van die avond: Te Deum van Mozart. Het professionele orkest The New Symphonics zorgt daarbij voor de begeleiding.

Verkocht
Sommigen hebben liefde voor muziek met de paplepel meegekregen. Bij anderen zijn de ouders totaal niet muzikaal. Maar ze zijn allemaal al op heel jonge leeftijd gevallen voor de klank van de viool. Soms omdat ouders of broer en zus ook speelden, maar vaak uit zichzelf . Er is er één bij die nog maar net kon praten en toen zei dat ze viool wilde spelen. Een ander was verkocht toen ze voor het eerst de 4 Jaargetijden van Vivaldi hoorde. De volgende toen ze het sierlijke orkest van Andre Rieu in een flits op tv zag .

Eerste keer
Voor allemaal was het begin met het leren strijken en toonladders oefenen soms wel zwaar. Wat daarbij soms hielp was het voor het laatst bewaren van de leuke oefeningen. Maar nu het eenmaal loopt is het ook leuk om echt goed te willen spelen. Daarvoor krijgen ze nu uitgebreid de kans door voor het eerst van hun leven met een groot professioneel orkest mee te doen. En misschien wel voor een volle Grote Kerk. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. In de voorverkoop € 17,50 te verkrijgen bij de leden of online.

Bron: https://sliedrecht24.nl/jonge-violisten-repeteren-groots-concert-grote-kerk/

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search