COV Soli Deo Gloria organiseert meezing en meespeel Matthäus Passion

 In Chronology

door Hans van der Aa

SLIEDRECHT – C.O.V. Soli Deo Gloria organiseert in verband met het 100-jarig bestaan een ‘meezing en meespeel Matthäus Passion’. Als extra voorbereiding op hun eerste Matthäus Passion krijgen bovendien solisten vrijdag 22 maart 2019 een masterclass door het koor aangeboden. Deze vindt plaats in het CJMV-gebouw, Stationsweg 29.

C.O.V. Soli Deo Gloria begon het jubileum al vorig jaar met een mooie uitvoering van de Messiah in november 2018. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In het najaar van 2018 konden namelijk zangstudenten en net afgestudeerden van Europese conservatoria zich opgeven voor een auditie. Uit deze boeiende auditie zijn zes jonge en veelbelovende solisten geselecteerd. De masterclass wordt gegeven door Katharine Goeldner. Zij zal per solist een uur werken aan werken uit de Matthäus Passion. Deze bijzondere masterclass is openbaar en gratis te bezoeken.

Voor iedereen
Om meer mensen kennis te laten maken met het zingen in een groot oratoriumkoor organiseert Soli Deo Gloria zaterdag 23 maart 2019 een meezing Matthäus Passion in de Bethlehem kerk, van der Palmstraat 1 in Papendrecht. Op deze dag worden zangers uit de regio uitgenodigd om een hele dag te repeteren aan de Matthäus Passion van Bach en deze ‘s avonds voor publiek uit te voeren. De hele dag staat onder leiding van de dirigent van Soli Deo Gloria, Danny Nooteboom. Hij wordt hierbij bijgestaan door organist André de Jager, klavecinist Sander van den Houten en leden van The New Symphonics. Als je graag zou willen meezingen met deze bijzondere jubileum-editie van de Matthäus Passion dan kun je je tot donderdag 21 maart 2019 opgeven en het bestellen van kaarten voor het concert via de koorwebsite.

Jubileumplannen
Na de Matthäus geeft C.O.V. Soli Deo Gloria zaterdag 12 oktober 2019 nog een jubileumconcert. Op het programma staat Die Schüpfung van Haydn. In de tussentijd verzorgt C.O.V. Soli Deo Gloria een aantal concerten in zorgcentra in de regio en zal zij te horen zijn in een aantal kerkdiensten in verschillende kerken. De koorleden van C.O.V. Soli Deo Gloria wachten dit jubileumjaar een druk programma, waaronder een concertreis naar Brugge. Dat is in november 2019. In Brugge wordt een concert gegeven met uitsluitend psalmcomposities van grote componisten.

Lidmaatschap
Belangstellenden worden door C.O.V. Soli Deo Gloria uitgenodigd om vrijblijvend langs te komen op een repetitieavond van het koor en daarna misschien lid te worden. De repetities zijn woensdagavond van 19.45 – 22.00 in het CJMV-gebouw, Stationsweg 29. 

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search