Huisconcert in verpleeghuis Waerthove

 In Chronology

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt gaf het koor COV Soli Deo Gloria woensdagavond 15 mei 2019 een gratis concert voor bewoners, vrijwilligers, familieleden en koorliefhebbers. Het was een van de huisconcerten, die het koor in het kader van het 100-jarig bestaan op de muzikale agenda had gezet.

In de Biesboschzaal was het podium volledig bezet door het jubilerende koor Soli Deo Gloria. Het huisconcert viel bijzonder in de smaak. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ondanks het feit dat de zaal van het verpleeghuis niet echt een concertzaal is, klonken de liederen alleszins acceptabel. De aanwezigen genoten zichtbaar. De blikken in de ogen van velen en de reacties van sommigen waren veelzeggend.

Hoogtepunten
De muzikale leiding was in handen van dirigent Danny Nooteboom. Op vleugel speelde André de Jager, die ook enkele intermezzo’s voor zijn rekening nam. Het koor bracht enkele hoogtepunten uit haar omvangrijke repertoire ten gehore. Op het programma van deze avond stonden onder andere ‘And the Glory of the Lord’ van G.F. Händel, ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ van J.S. Bach en ‘The Lord bless you and keep you’ van J. Rutter.

Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search